AndyHagen
Norbrygg-medlem
Hei dere,
Jeg har lest litt rundt, men finner ikke svar som matcher skikkelig det jeg lurer på, selv om jeg mistenker at det står et sted.
Jeg har satt en modifisert Ægir IPA klone allgrain BIAB, OG 1060, og den gjæres nå av WLP051 på 39. timen (1.5 døgn). Fra 2L starter. Stormgjæring er godt i gang, så vidt jeg kan forstå.
Dunk var satt ved 20C romtemp, med moderat aktivitet etter 12 timer. Trolig litt sen pga overkjøling til 15.5C før pitch.
I går kveld målte jeg 23.7C utenpå tanken (infrarødt), og jeg satte den da ned i kjeller med 17C romtemp. Det var da hyppig plopping (glemte å telle). Overflate på tank var nå i dag tidlig 20.5C og 16 plopp/min, og jeg er da fornøyd med temp.
1. Dunken har trolig stått 12 timer med gradvis økning av temp fra 20C til 23.7C, før den ble redusert til 20.5C i løpet av påfølgende 8 timer. Dvs potensielt 20 timer på for høy temp. Er det noen fare for at dette har gjort stor skade, eller har det lite å si i den store sammenhengen? Hva slags bismak kan evt. forventes - smøraktig?
2. Når gjæringen roer seg nå i løpet av et par dager, så tenker jeg å ta dunken opp igjen i 20C romtemp når væsketemp når 18,5C. Høres dette ok ut, eller bør jeg ta den opp før for å unngå stopp?
WLP051 produserer forøvrig en moderat men tolererbar svovellukt i huset. Har forstått at dette er normalt.
Flott hvis noen har mulighet til å svare/komme med tips!
Anders
Jeg har lest litt rundt, men finner ikke svar som matcher skikkelig det jeg lurer på, selv om jeg mistenker at det står et sted.
Jeg har satt en modifisert Ægir IPA klone allgrain BIAB, OG 1060, og den gjæres nå av WLP051 på 39. timen (1.5 døgn). Fra 2L starter. Stormgjæring er godt i gang, så vidt jeg kan forstå.
Dunk var satt ved 20C romtemp, med moderat aktivitet etter 12 timer. Trolig litt sen pga overkjøling til 15.5C før pitch.
I går kveld målte jeg 23.7C utenpå tanken (infrarødt), og jeg satte den da ned i kjeller med 17C romtemp. Det var da hyppig plopping (glemte å telle). Overflate på tank var nå i dag tidlig 20.5C og 16 plopp/min, og jeg er da fornøyd med temp.
1. Dunken har trolig stått 12 timer med gradvis økning av temp fra 20C til 23.7C, før den ble redusert til 20.5C i løpet av påfølgende 8 timer. Dvs potensielt 20 timer på for høy temp. Er det noen fare for at dette har gjort stor skade, eller har det lite å si i den store sammenhengen? Hva slags bismak kan evt. forventes - smøraktig?
2. Når gjæringen roer seg nå i løpet av et par dager, så tenker jeg å ta dunken opp igjen i 20C romtemp når væsketemp når 18,5C. Høres dette ok ut, eller bør jeg ta den opp før for å unngå stopp?
WLP051 produserer forøvrig en moderat men tolererbar svovellukt i huset. Har forstått at dette er normalt.
Flott hvis noen har mulighet til å svare/komme med tips!
Anders