28. februar satte jeg en batch med robust porter med OG 1,056. Jeg hadde lagd gjærstarter av passe størrelse ifølge mrmalty-kalkulatoren. Den fikk gjære i 14 dager, og endte opp på 1,016, som er greit nok.
Flaskinga ble gjort sist mandag, 14. mars, der jeg tilsatte ca 6,5 gram sukker per flaske (sukkerlake med plastsprøyte på hver flaske).
Vi skulle prøvesmake en i går, lørdag, så den hadde fått stå fem døgn i romtemperatur, men det var absolutt ikke noe futt i den. Ingen antydning til kullsyre. Ved tidligere brygg har jeg ikke hatt noen problemer med denne metoden, men jeg har heller aldri brukt en så flokkulent gjær som 007 før...
Kan det hende at jeg ikke har fått med nok gjær over på flaskene, eller er det andre ting som kan ha gått galt? Bør jeg enkelt og greit bare vente lengre?
Innspill mottas med takk.
Flaskinga ble gjort sist mandag, 14. mars, der jeg tilsatte ca 6,5 gram sukker per flaske (sukkerlake med plastsprøyte på hver flaske).
Vi skulle prøvesmake en i går, lørdag, så den hadde fått stå fem døgn i romtemperatur, men det var absolutt ikke noe futt i den. Ingen antydning til kullsyre. Ved tidligere brygg har jeg ikke hatt noen problemer med denne metoden, men jeg har heller aldri brukt en så flokkulent gjær som 007 før...
Kan det hende at jeg ikke har fått med nok gjær over på flaskene, eller er det andre ting som kan ha gått galt? Bør jeg enkelt og greit bare vente lengre?
Innspill mottas med takk.