Hei forum.
Brygget en imp. stout som står til gjæring nå. OG 1.094, mesket på litt høy temp (67/68), og tilsatt WLP002. Gjæra ble steppet opp med starter 2 ganger, den ble pitchet når den var aktiv på runde nr 2, tilsatt O2 i gjæringskaret ved pitching, og tilsatt mer O2 etter ca 10 timer.
Nå har den stått i 8-9 dager, det har ikke vært noe synlig aktivitet de siste 4-5 dagene. Åpnet for å tørrhumle litt, og begge gjæringsdunkene viser 1.029. Ølet blir ikke flasket før om en drøy uke, men jeg har noen spørsmål:
Er dette en FG som kan forventes av denne gjærstammen? Den er oppgitt til 63-70% attenuation
Restsødmen er jeg ikke bekymret for smaksmessig, men bør jeg være bekymret for flaskebomber? Jeg har av uviss grunn ofte bommet på karbonering på sterke mørke øl, og har vurdert F2 karboneringsgjær, men er det dumt å innføre en annen gjærstamme i et øl med så høy restsødme? Kan man evt tilsette F2 i gjæringsdunken noen dager før flasking før å ta vekk evt gjærbar sødme i ølet før karboneringssukker tilsettes?
Noen mer erfaring med WLP002 som har lyst å dele sin visdom? Generell synsing er også tillatt
HansKr
Brygget en imp. stout som står til gjæring nå. OG 1.094, mesket på litt høy temp (67/68), og tilsatt WLP002. Gjæra ble steppet opp med starter 2 ganger, den ble pitchet når den var aktiv på runde nr 2, tilsatt O2 i gjæringskaret ved pitching, og tilsatt mer O2 etter ca 10 timer.
Nå har den stått i 8-9 dager, det har ikke vært noe synlig aktivitet de siste 4-5 dagene. Åpnet for å tørrhumle litt, og begge gjæringsdunkene viser 1.029. Ølet blir ikke flasket før om en drøy uke, men jeg har noen spørsmål:
Er dette en FG som kan forventes av denne gjærstammen? Den er oppgitt til 63-70% attenuation
Restsødmen er jeg ikke bekymret for smaksmessig, men bør jeg være bekymret for flaskebomber? Jeg har av uviss grunn ofte bommet på karbonering på sterke mørke øl, og har vurdert F2 karboneringsgjær, men er det dumt å innføre en annen gjærstamme i et øl med så høy restsødme? Kan man evt tilsette F2 i gjæringsdunken noen dager før flasking før å ta vekk evt gjærbar sødme i ølet før karboneringssukker tilsettes?
Noen mer erfaring med WLP002 som har lyst å dele sin visdom? Generell synsing er også tillatt
HansKr