Hei!
Jeg brygget Wit og fyllte den på tre corneliusfat, ett 9 liter og 2 19 liter (nye fat). Samtlige ble desinfisert med StarSan. Etter modning karboniserte jeg det lille fatet (tvangskarbonisering), og ølet var godt. De store fatene hadde jeg stående uten kullsyre til videre modning på kjølerom på 5 grader. To uker senere skulle jeg smake på disse (etter at jeg hadde karbonisert dem). Ølet var beskt i disse. Dette forstod jeg ikke helt. Noen som har en teori? Vil helst unngå dette en gang til. Tenker at jeg kanskje skulle tilsatt kullsyre på alt med en gang.
Svein Erik :
Jeg brygget Wit og fyllte den på tre corneliusfat, ett 9 liter og 2 19 liter (nye fat). Samtlige ble desinfisert med StarSan. Etter modning karboniserte jeg det lille fatet (tvangskarbonisering), og ølet var godt. De store fatene hadde jeg stående uten kullsyre til videre modning på kjølerom på 5 grader. To uker senere skulle jeg smake på disse (etter at jeg hadde karbonisert dem). Ølet var beskt i disse. Dette forstod jeg ikke helt. Noen som har en teori? Vil helst unngå dette en gang til. Tenker at jeg kanskje skulle tilsatt kullsyre på alt med en gang.
Svein Erik :