Mitt forsøk på en White ipa/apa. Ble litt mer abv enn forventet grunnet ny brygger. Tenkte egentlig å havne rundt 5%. Veldig god, men litt humlesvak syns jeg. Usikker på om det skyldes humlemengde, kombinasjon, vannjustering eller de to dagene ekstra med tørrhumle i karet da jeg måtte utsette flaskingen. Hva tror dere? Brukte humlene som hansa bruker i sin white ipa. Muligens jeg bruker kun to av humletypene på varm side og de to andre humletypene som tørr neste gang, istedenfor alle på hver steg. Innspill taes imot her
Oppskrift 20L :
OG: 1.056
FG: 1013
Color: 5.4° SRM
Bitterness: 30.9 IBU (tinseth)
Alcohol 5.5% ABV.
46% 2.28kg Pilsner
41% 2.064kg Wheat
9% 0.456kg CaraHell
4% 0.2kg Rice Hulls
5 kg total
20g Magnum @ 60min
25g citra @ steep 30min, 78c
25g cascade @ steep 30min, 78c
25g chinook@ steep 30min, 78c
25g crystal@ steep 30min, 78c
25g citra @ tørrhumle, 7dager (ble 9 dager i mitt tilfelle pga jeg måtte utsette flaskingen)
25g cascade @ tørrhumle, 7dager
25g chinook @ tørrhumle, 7dager
25g crystal @ tørrhumle, 7dager
Totalt 220g humle.
Mesk: 66c i 60min
Utmesk:76c 10min
Boil: 90min
Klarningsmiddel siste 15min av kok
Gjærnæring siste 10min av kok
Meskevannet ble justert med (per 10L)
10g CaSO4
1g CaCO3
1g NaHCaCO3
Justerte også skyllevannet (kun med CaSO4)
Gjæret med WLP400 (1 pakke, 2 liter starter, dekantert) i 14 dager. Flasket med 6.3g/l rett fra gjæringskaret. Ingen omstikk, ingen CC.