Firefighterkristian
Norbrygg-medlem
Laget en American West Coast Amber Ale på søndag, som jeg satt til gjæring på romtemp til gjæring startet, for så og sette den på rundt 16 grader i ca 14 timer (for å holde tempen nede under den værste storm gjæringen, hadde ikke bedre tid da jeg måtte på jobb) Før jeg dro på jobb ble den satt på korrekt gjæringstemperatur (19 grader).
I dag , Tirsdag når jeg kom hjem fra jobben, gikk jeg ned for å se, og da syns jeg tempreraturen var litt høy ( rundt 22), så jeg vrengte hjernen etter lure påfunn. Etter noen raske beslutninger gikk jeg i fryseren og fant tre fryseelementer som jeg la forsiktig oppå lokket, og la ett gammelt laken rundt i håp om og få ned tempen litt.... Følte at nå var jeg jaggu smart 8)
Etter ca 40 min var jeg og hentet meg ett glass med øl ;D, og gikk da tilfeldigvis forbi gjæringsrommet... Ble ganske lang i maska når jeg kom inn!
Der så jeg at innholdet i gjæringsbøtta hadde ettersom jeg kunne tolke eksplodert i innholdet... Undersiden av lokket var tilsmurt og gjæringslåsen så ut som den hadde spydd ut litt av innholdet, og gjæringslåsen var tett som en potte av gugget!!!!! :'(
Ekstremt stressa over problematikken, tenkte jeg raskt, og tok forsiktig opp gjæringslåsen, mens jeg satt ett glass over hullet (selvfølgelig sprayet med starsan) og vasket rent låsen, før jeg fylte den opp med starsan vann og satt den tilbake... Den fortsatte og ploppe igjen etter bare ett halvt minutt...!
MEN: Er dette ølet ødelagt, eller vil den klare seg?! Hovedspørsmålet er vel i og for seg hva er det som har skjedd?!?!?!?! Har det noe med at jeg la fryse elementene på toppen av lokket?!?! Jeg kan ikke skjønne hvilken reaksjon det har startet som forårsaket dette.... Men nå trenger man heldigvis ikke være medlem av Mensa for å være brannmann :
Håper på svar...
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen
I dag , Tirsdag når jeg kom hjem fra jobben, gikk jeg ned for å se, og da syns jeg tempreraturen var litt høy ( rundt 22), så jeg vrengte hjernen etter lure påfunn. Etter noen raske beslutninger gikk jeg i fryseren og fant tre fryseelementer som jeg la forsiktig oppå lokket, og la ett gammelt laken rundt i håp om og få ned tempen litt.... Følte at nå var jeg jaggu smart 8)
Etter ca 40 min var jeg og hentet meg ett glass med øl ;D, og gikk da tilfeldigvis forbi gjæringsrommet... Ble ganske lang i maska når jeg kom inn!
Der så jeg at innholdet i gjæringsbøtta hadde ettersom jeg kunne tolke eksplodert i innholdet... Undersiden av lokket var tilsmurt og gjæringslåsen så ut som den hadde spydd ut litt av innholdet, og gjæringslåsen var tett som en potte av gugget!!!!! :'(
Ekstremt stressa over problematikken, tenkte jeg raskt, og tok forsiktig opp gjæringslåsen, mens jeg satt ett glass over hullet (selvfølgelig sprayet med starsan) og vasket rent låsen, før jeg fylte den opp med starsan vann og satt den tilbake... Den fortsatte og ploppe igjen etter bare ett halvt minutt...!
MEN: Er dette ølet ødelagt, eller vil den klare seg?! Hovedspørsmålet er vel i og for seg hva er det som har skjedd?!?!?!?! Har det noe med at jeg la fryse elementene på toppen av lokket?!?! Jeg kan ikke skjønne hvilken reaksjon det har startet som forårsaket dette.... Men nå trenger man heldigvis ikke være medlem av Mensa for å være brannmann :
Håper på svar...
Med Vennlig Hilsen
Kristian Andersen