Som overskriften sier; noen erfaringer med dette? Kunne tenkt meg å lage en amerikansk hveteøl i morra og satte akkurat en dunk i gjæringsskapet i dag som jeg skulle holdt på 15 grader.
Ikke direkte svar på spørsmål, men hvis du har US05 liggende så kan du bruke den. 06 er finfin til Wit, og kan muligens tørke ut en amerikansk hvete litt for mye siden den har STA1-genet aktivt.
Litt artig. Jeg mesker akkurat nå en amerikansk hvete og vurderte wb-06 da jeg laget oppskriften. Men etter litt research på nett under arbeidet med oppskriften så jeg at dette ikke stemmer med type. Jeg går for US-05 i dag og gjemmer mine pakker med WB-06 til jeg brygger en wit i nær fremtid 52 minutter igjen av mesketiden, og har en flott bryggefredag alene hjemme.
Vet at wb-06 er en diastaticus og gjærer godt ut, men tenkte det var en gjær til hveteøl og derfor innafor. Men en amerikansk hvete er kanskje ikke så tørr? Gjør som nevnt bruker us-05.
Vet at wb-06 er en diastaticus og gjærer godt ut, men tenkte det var en gjær til hveteøl og derfor innafor. Men en amerikansk hvete er kanskje ikke så tørr? Gjør som nevnt bruker us-05.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.