Vin: Kullesyre og klarning

Hei, prøver meg med et par spørmål om vin her jego_O

Prøvd å sette vin for første gang i høst. Har litt erfaring med sider, da jeg har sett dette noen år nå.

Har satt 2 spann a 25 liter. Et med plommer og et med epler og rosiner. Har fulgt denne oppskriften

Spannet med plommer har jeg brukt gjærstopp på og deretter klaringsmiddel. Det er ca 3 uker siden jeg hadde i klarningsmiddelet (fra Europris) men syns ikke vinen er i nærheten av klar nok. Hva kan dette skyldes? Er det fortsatt kullsyren igjen i vinen som gjør at den ikke klarner? Eller trenger den bare lenger tid?

Spann nummer to med epler og rosiner har jeg hatt i gjæstopp for ca 8-9 dager siden. Men når jeg rister spannet skummet det fortsatt veldig bra. Skal jeg bare fortsette å riste? Ha i gjærstopp på nytt? Stikke den om for å få vekk bunnfallet? Står at det skal gå ca 4 dager før kullsyren er helt ute. Et par dager til visst den ikke er gått ut. Den har stått godt over det tidsskjemaet nå.
 
Tilbake
Topp