Heisann!
Nå har jeg satt mitt første brygg, 40 liter DIPA inspirert oppskrift. Det var veeldig gøy, og jeg ser allerede frem til neste bryggedag! Læringskurven er bratt, og jeg gleder meg til å prøve igjen
(Et lite spørsmål,
Jeg har litt lyst til å brygge en litt søtlig IPA, den nærmeste referensen jeg har er Trondheim Mikrobryggeris IPA. Håper på en litt lettdrikkelig sak som kan smelte min frues hjerte mtp min nye hobby.
Det hadde vært fint om den kunne ha Maris Otter Pale malt som utgangspunkt, og det brygges i en 50liters Speidel.
Har noen et godt forslag?
Ønsker altså en litt moderat IPA, på 5-6% - og gjerne litt oransje/rød i fargen.
Har satt opp en oppskrift med råvarer jeg har tilgjengelig, kan dette fungere? Og hva slags gjær anbefales? Vil som sagt gjerne at den skal være litt søtlig - håper Munich Malten kan hjelpe til med deg...
Amt Name Type # %/IBU
10,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,0 %
1,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 12,6 %
0,40 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 3 3,4 %
100,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 5 12,7 IBUs
40,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 23,2 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 Hop 6 7,9 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 Hop 7 5,1 IBUs
50,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 8 4,6 IBUs
Nå har jeg satt mitt første brygg, 40 liter DIPA inspirert oppskrift. Det var veeldig gøy, og jeg ser allerede frem til neste bryggedag! Læringskurven er bratt, og jeg gleder meg til å prøve igjen
(Et lite spørsmål,
Jeg har litt lyst til å brygge en litt søtlig IPA, den nærmeste referensen jeg har er Trondheim Mikrobryggeris IPA. Håper på en litt lettdrikkelig sak som kan smelte min frues hjerte mtp min nye hobby.
Det hadde vært fint om den kunne ha Maris Otter Pale malt som utgangspunkt, og det brygges i en 50liters Speidel.
Har noen et godt forslag?
Ønsker altså en litt moderat IPA, på 5-6% - og gjerne litt oransje/rød i fargen.
Har satt opp en oppskrift med råvarer jeg har tilgjengelig, kan dette fungere? Og hva slags gjær anbefales? Vil som sagt gjerne at den skal være litt søtlig - håper Munich Malten kan hjelpe til med deg...
Amt Name Type # %/IBU
10,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,0 %
1,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 2 12,6 %
0,40 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 3 3,4 %
100,00 g Hallertauer Hersbrucker [4,00 %] - Boil Hop 5 12,7 IBUs
40,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 23,2 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 30,0 Hop 6 7,9 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 15,0 Hop 7 5,1 IBUs
50,00 g Fuggles [4,50 %] - Boil 15,0 min Hop 8 4,6 IBUs