Hei
Vi er i ferd med å sette opp et bryggeri i et dedikert bryggerom. Rommet er ca 10 kvadratmeter, bryggeriet har en kapasitet på 50L - det vil si 3 kar (varmtvann, mesk og kok) på runt 70-80L. Det vil bli brukt både gass og strøm.
Er det noen som har erfaring er med eller innspill på hvordan vi sikrer godt nok avsug av vanndamp her? Kapasitet på vifte? Utforming av hatt eller andre løsninger? Vi har også tenkt litt rundt problemer med kondensering (feks ved bruk av vanlig kjøkkenvifte) som drypper tilbake i gryta - det vil vi helst unngå.
Olav
Vi er i ferd med å sette opp et bryggeri i et dedikert bryggerom. Rommet er ca 10 kvadratmeter, bryggeriet har en kapasitet på 50L - det vil si 3 kar (varmtvann, mesk og kok) på runt 70-80L. Det vil bli brukt både gass og strøm.
Er det noen som har erfaring er med eller innspill på hvordan vi sikrer godt nok avsug av vanndamp her? Kapasitet på vifte? Utforming av hatt eller andre løsninger? Vi har også tenkt litt rundt problemer med kondensering (feks ved bruk av vanlig kjøkkenvifte) som drypper tilbake i gryta - det vil vi helst unngå.
Olav