hei,
jeg har to spørsmål. det ene gjelder en kalifornsk lager som jeg har brygget i løp av sommeren. etter flaskegjæringen var ferdig, så gikk det an å drikke øllet, men etter noen måneder lagringstid i kjelleren var det helt udrikkelig pga sinsykt mye diacetyl. hva kan være orsaken til det? brukte pilsener malt og wyeast 2112.
det andere er en annen øltype, som er på sekundærgjæringen for tiden. den hadde utviklet en litt sur bismak under gjæringen, som har blitt mindre etter hvert, men ikke har forsvant fullstendig. infeksjion er veldig lite sannsynlig, siden jeg har lagd to batcher av samme typen (mørk bokøl), og begge to har samme problemen, mens alle andere ikke hadde det. hva kan være orsaken, finnes det noe jeg kan gjøre med det hvis det ikke forsvinner?
jeg har to spørsmål. det ene gjelder en kalifornsk lager som jeg har brygget i løp av sommeren. etter flaskegjæringen var ferdig, så gikk det an å drikke øllet, men etter noen måneder lagringstid i kjelleren var det helt udrikkelig pga sinsykt mye diacetyl. hva kan være orsaken til det? brukte pilsener malt og wyeast 2112.
det andere er en annen øltype, som er på sekundærgjæringen for tiden. den hadde utviklet en litt sur bismak under gjæringen, som har blitt mindre etter hvert, men ikke har forsvant fullstendig. infeksjion er veldig lite sannsynlig, siden jeg har lagd to batcher av samme typen (mørk bokøl), og begge to har samme problemen, mens alle andere ikke hadde det. hva kan være orsaken, finnes det noe jeg kan gjøre med det hvis det ikke forsvinner?