Hei,
jeg har vurdert muligheten å få satt inn et varmeelement i kjelen min, da komfyren bruker lang tid på å først varme opp, deretter ganske lang tid på å få i gang en rullende kok. Spørsmålet er bare om det vil la seg gjøre.
Jeg brygger BIAB på en kjele som er 20l (teknisk sett 21l, men da renner det over). Vanligvis så ligger jeg på rundt 17l +/- 0,5l etter mesking som så skal kokes. Ender som regel opp med 12-13l som går til gjæring.
Det jeg lurer på er:
1) Vil det la seg gjøre å installere et element så jeg kan varme opp til mesking, og så koke uten at vørteren svir seg i et så lite oppsett? Hvor mye effekt bør det ha? (Jeg er ute etter å korte ned bryggedagen, men ønsker såklart ikke ødelegge brygget heller)
2) Om det lar seg gjøre, bør man isåfall sette på en temperaturkontroller så man kan regulere varmen? Eller bare plugger man inn og kjører full pupp hele tiden?
Noen som har noen tips, og kanskje ebay/ali-linker til aktuelle produkt (som er selvtestet)?
Takker!
jeg har vurdert muligheten å få satt inn et varmeelement i kjelen min, da komfyren bruker lang tid på å først varme opp, deretter ganske lang tid på å få i gang en rullende kok. Spørsmålet er bare om det vil la seg gjøre.
Jeg brygger BIAB på en kjele som er 20l (teknisk sett 21l, men da renner det over). Vanligvis så ligger jeg på rundt 17l +/- 0,5l etter mesking som så skal kokes. Ender som regel opp med 12-13l som går til gjæring.
Det jeg lurer på er:
1) Vil det la seg gjøre å installere et element så jeg kan varme opp til mesking, og så koke uten at vørteren svir seg i et så lite oppsett? Hvor mye effekt bør det ha? (Jeg er ute etter å korte ned bryggedagen, men ønsker såklart ikke ødelegge brygget heller)
2) Om det lar seg gjøre, bør man isåfall sette på en temperaturkontroller så man kan regulere varmen? Eller bare plugger man inn og kjører full pupp hele tiden?
Noen som har noen tips, og kanskje ebay/ali-linker til aktuelle produkt (som er selvtestet)?
Takker!