Hei. Har et Imperial Stout-prosjekt på gang og ønsker at denne blir mest mulig perfekt, ettersom modningen er lang og god (6 mnd). Har vanligvis ikke tenkt så mye på vannjustering, men har skjønt at dette kan spille en avgjørende rolle under meskingen (ph-fall?) for mørke, kraftige øl, som kan resultere i et syrlig og spinkelt resultat.
Jeg har fått følgende info om kommunevannet (ikke målt noe selv):
Kalsium: 13 mg/l
Natrium: 8 mg/l
Magnesium: 0,9 mg/l
Sulfat: 5-10 mg/l
Klorid: 5 mg/l
Hardhet: 2-2,5 dH0
pH: 8
Har lest en annen innføringstråd rundt temaet der det iallefall virker åpenlyst at kalsiumnivået må opp, men vet ikke hva de andre potesielle fallgruvene kan være. Vil neppe overdrive her, men ønsker litt håndfaste tips til hvilke navngitte tilsetninger (altså hva dette kalles i butikken) og mengder som bør justeres for et godt og fyldig resultat.
Hadde satt stor pris på litt hjelp her, ettersom dette temaet er ganske ferskt for min del, og vil nødig drysse på med alskens tilsetninger uten egentlig å ha snøring på dette.