Hei,
Skal prøve meg på min første Porter i morgen.
Har lyst til å lage en porter med tydelig hint av vanilje, hint av skjokolade og hasselnøtt. Har googled litt og kommet opp med følgende ca. oppskrift sålangt:
OG: 1.060
Volum: 5gallons
Yeast: WLP001
koketid: 60min
Grain
65% Maris Otter pale ale malt
10% Dark Crystal
7.5% Roasted Barley
7.5% Chocolate malt
10% Brown malt
Hops
Bittering: Magnum Halletrau 13%
Aroma: East Kent Goldings 4.5%
Total IBU 35
Tilsettninger:
2 stk vaniljestang
200gr ristede hassenøtter ved mesking
200gr ristede hasselnøtter 10min igjen koking
Noen som har noen innspill? Er særlig usikker på mengden vanilje og hasselnøtter jeg skal bruke.
Skal prøve meg på min første Porter i morgen.
Har lyst til å lage en porter med tydelig hint av vanilje, hint av skjokolade og hasselnøtt. Har googled litt og kommet opp med følgende ca. oppskrift sålangt:
OG: 1.060
Volum: 5gallons
Yeast: WLP001
koketid: 60min
Grain
65% Maris Otter pale ale malt
10% Dark Crystal
7.5% Roasted Barley
7.5% Chocolate malt
10% Brown malt
Hops
Bittering: Magnum Halletrau 13%
Aroma: East Kent Goldings 4.5%
Total IBU 35
Tilsettninger:
2 stk vaniljestang
200gr ristede hassenøtter ved mesking
200gr ristede hasselnøtter 10min igjen koking
Noen som har noen innspill? Er særlig usikker på mengden vanilje og hasselnøtter jeg skal bruke.