Væskemengde vs koketid?

shg

 
Liten avsporing etter å ha lest om Biab og effektivitet.

Spm.
Mindre vann = riktig OG etter koketid som oppskrifta.
Riktig væskemengde gir meg lavere OG hvis jeg ikke koker lengre for å fordampe mer væske. Hvordan er da resultatet på smak: mindre væske og koketid som oppskrifta. Eller riktig væskemende og mye lengre koketid?
 
Bare en måte å finne det ut på :)

Mente du å si at du fikk lav effektivitet? Du kan også bruke mer malt hvis du ikke kan/vil skylle. Har laget veldig godt øl ved å droppe skylling, bare tappet av og spedd med vann til rett OG. Litt sløsete kanskje.

Effekten av lengre koketid (gitt at du korrigerer humletilsetninger) kjenner jeg ikke, men hvis du trekker det ut til det ekstreme kan du få noe mørkere farge og mer karamellisering av vørten.
 
Ja, jo.. ofte litt lav effektivitet på biab om jeg skal ha ut "riktig" antall liter.
Skyller.
 
Tilbake
Topp