Hei,
Brygget en hveteøl med bringebær nå nylig, og noterte meg en kraftig sulfur aktig lukt (eller skunk/mercaptoetanol) i sekundærgjæringen (ved 21C).
Jeg var egentlig ganske overbevist om at det skyldtes gjæren (WLP320), som er kjent for å skape litt sulfur, men så slo det meg...
Jeg satte inn en vekstlampe (35W) på rommet hvor gjæringsdunken stod (til chilli og bonsai), dvs. plantene står på skrivebordet med lyset over seg, og gjæringsdunken (av plast) ca. 2-3 meter fra lyskilden.
Dersom det er sulfur, vil det vel kunne reddes med mer tid i corny'en, men om det er UV-skade/skunk så er vel batchen gone?
Noen som har hatt erfaring med WLP320, evt. UV skade iløpet av gjæringen?
Kan i tillegg nevne at jeg også har vært innom tanken på at det kan være lacto infeksjon, siden jeg tilsatte 2kg frosne bringebær (omtrent samtidig som jeg satte inn vekstlampen) i sekundærgjæringen. Det er også noe cideraktig smak på den.
Så i bunn og grunn et mislykket brygg, men siden jeg brukte 200 kr på honning og bringebær var jeg litt fristet til å vente å se om den kan la seg reddes.
Takk for innspill.
Brygget en hveteøl med bringebær nå nylig, og noterte meg en kraftig sulfur aktig lukt (eller skunk/mercaptoetanol) i sekundærgjæringen (ved 21C).
Jeg var egentlig ganske overbevist om at det skyldtes gjæren (WLP320), som er kjent for å skape litt sulfur, men så slo det meg...
Jeg satte inn en vekstlampe (35W) på rommet hvor gjæringsdunken stod (til chilli og bonsai), dvs. plantene står på skrivebordet med lyset over seg, og gjæringsdunken (av plast) ca. 2-3 meter fra lyskilden.
Dersom det er sulfur, vil det vel kunne reddes med mer tid i corny'en, men om det er UV-skade/skunk så er vel batchen gone?
Noen som har hatt erfaring med WLP320, evt. UV skade iløpet av gjæringen?
Kan i tillegg nevne at jeg også har vært innom tanken på at det kan være lacto infeksjon, siden jeg tilsatte 2kg frosne bringebær (omtrent samtidig som jeg satte inn vekstlampen) i sekundærgjæringen. Det er også noe cideraktig smak på den.
Så i bunn og grunn et mislykket brygg, men siden jeg brukte 200 kr på honning og bringebær var jeg litt fristet til å vente å se om den kan la seg reddes.
Takk for innspill.