Utregning av alc. vol?

M-øl

 
Hei hei alle munker og andre medbryggere der ute!

Det jeg lurer på er:
1)hvordan regner man ut alcohol vol. etter tilsatt karboneringssukker?
Det betyr kankskje ikke så mye, men gjør vel litt?

2)Hvordan regner man ut alkohol vol. etter tilsettning av f.eks en halvliter whiskey?
Hvis man har f.eks 20 liter stout som har gjæret ned til 8 %, og man så tilsetter 0,5 liter whiskey innen flasking. Er der en enkel formel man så kan bruke?

vh Øyvind
 
Jeg fant denne i første omgang, du kan jo se om du kan bruke denne.
http://www.trubs.org/trub-tips/31-calculating-final-alcohol-after-adding-liquor-to-a-batch.html
 
Eller denne om du vil gjøre det for hånd.
(X*ABV) + (Y*ABV2) / (X+Y) = New ABV%

X = Qty of beer
ABV = ABV% of beer
Y = Qty of spirits being added
ABV2 = ABV% of spirits

EDIT: Denne fikk jeg ikke mye fornuftig ut av...
 
Perfektomundo!!

Mange takk Runar. Da ender min whiskey vanilla porter på småfine 7,1 %..
og min imperial coffee stout på 9,2 %
 
Tilbake
Topp