Utfelling av noe i ølet

image.jpeg Dette skjer hver gang jeg bruker moss el.l. Nå prøvde jeg 1/2 tablett protafloc på 25 liter, og det samme skjedde igjen. Hva er det som skjer? Akkurat som hele vørteren er full av disse flakene.
Det samlet seg som en kjempekake med 5-10 liter bunnfall som av og til havner på toppen etterhvert.
 
Det skal være sånn, det er proteiner som skiller seg ut. Hvis du rører rundt med en sleiv etter kjøling, setter lokk på og lar det stå i ti minutter, vil dette samles k midten, og kan da lett unngås.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Har prøvd å røre og ventet 20 min men det førte til 3 liter tapt pga masse bunnfall. Sist gang fikk jeg enorme mengder bunnfall i gjæringskaret. (5 liter av 23 liter)
Vurderer å slutte å bruke klaringsmiddel.
 
Jeg pleier å dumpe alt i gjæringskaret, det må da være den beste måten å minimere tap på? Alt vil falle til bunns. Ølet blir veldig klart hver gang.
 
Det er bare å lage større batcher. Kvalitet over kvantitet. Man kan også helle slammet i en stor mugge og sette i kjøleskapet, det vil falle til bunns, og du får en liter til.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp