Vi trenger Honey malt i Norge! Det finnes ikke noe substitutt for denne malten. Jeg har lest en del rundt på forum og funnet at det finnes lite som kan sammenlignes med Honey malt, det nærmeste er brumalt som tidligere nevnt her på forumet.
Det er et malteri i Canada som heter Gambrinus som produserer Honey malt.
Jeg er selv svært interessert i å brygge med denne malten og har flere oppskrifter jeg skulle prøvd den i. Jeg har som andre erstattet den med melanoiden malt, men den er et godt stykke unna honey malt.
Beskrivesel av malten:
"Honey malt: Honey malt is the company's best description for the unique European malt known as brumalt. Its intense malt sweetness makes it perfect for any specialty beer. It has a color profile of 20-30 °L and is devoid of astringent roast flavors."
From Paddock Wood Brewing:
"Malt sweetness and honey like flavour and aroma make it perfect for any specialty beer. The closest comparison is a light caramel, but Honey Malt has a flavour of its own: sweet and a little bit nutty. Made by restricting the oxygen flow during the sprouting process, Honey Malt is essentially self-stewed. When the oxygen is cut off, the grain bed heats up, developing sugars and rich malt flavours. The malt is lightly kilned for a color color profile of 25 SRM and is devoid of astringent roast flavors. Honey malt has a diastatic power of 50, and can convert itself but not additional adjuncts. It is best mashed with a base malt. Use up to 25% in specialty beers for a unique flavour."
Ta også en titt på disse forumtråden for å se hva andre sier om denne malttypen:
http://www.brewboard.com/index.php?showtopic=112689
http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11223
Jeg har vært i kontakt med Bryggselv for å få dem til å ta inn denne malten. De skriver at om interessen er stor nok så vil de ta dette inn. Så hva med å starte en aldri så liten kampanje ovenfor Bryggselv (eller andre ølbutikker) for å få dem til å ta inn denne malten???
Håper flere er interessert og at dere melder interessen for Honning malt til Bryggselv, hels via epost.
Om Bryggselv folka ser dette innlegget ber jeg dere om å ta affære med det samme Ta kontakt med Kelly Kuehl i Country Malt som er distributør for Gambrinus i Europa. Han har epost [email protected]
Det er et malteri i Canada som heter Gambrinus som produserer Honey malt.
Jeg er selv svært interessert i å brygge med denne malten og har flere oppskrifter jeg skulle prøvd den i. Jeg har som andre erstattet den med melanoiden malt, men den er et godt stykke unna honey malt.
Beskrivesel av malten:
"Honey malt: Honey malt is the company's best description for the unique European malt known as brumalt. Its intense malt sweetness makes it perfect for any specialty beer. It has a color profile of 20-30 °L and is devoid of astringent roast flavors."
From Paddock Wood Brewing:
"Malt sweetness and honey like flavour and aroma make it perfect for any specialty beer. The closest comparison is a light caramel, but Honey Malt has a flavour of its own: sweet and a little bit nutty. Made by restricting the oxygen flow during the sprouting process, Honey Malt is essentially self-stewed. When the oxygen is cut off, the grain bed heats up, developing sugars and rich malt flavours. The malt is lightly kilned for a color color profile of 25 SRM and is devoid of astringent roast flavors. Honey malt has a diastatic power of 50, and can convert itself but not additional adjuncts. It is best mashed with a base malt. Use up to 25% in specialty beers for a unique flavour."
Ta også en titt på disse forumtråden for å se hva andre sier om denne malttypen:
http://www.brewboard.com/index.php?showtopic=112689
http://www.thebrewingnetwork.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=11223
Jeg har vært i kontakt med Bryggselv for å få dem til å ta inn denne malten. De skriver at om interessen er stor nok så vil de ta dette inn. Så hva med å starte en aldri så liten kampanje ovenfor Bryggselv (eller andre ølbutikker) for å få dem til å ta inn denne malten???
Håper flere er interessert og at dere melder interessen for Honning malt til Bryggselv, hels via epost.
Om Bryggselv folka ser dette innlegget ber jeg dere om å ta affære med det samme Ta kontakt med Kelly Kuehl i Country Malt som er distributør for Gambrinus i Europa. Han har epost [email protected]
Sist redigert: