Underkarbonert pilsner, hva gjør jeg nå?

Hei

Laget min første lager/pilsner for en tid tilbake. Standard bohemian pilsner med Wyeast 2001 (urquelle) og kun pilsner malt. Gjæra fra 1056 til 1012, 10 grader.
Tilsatte så 120 g sukker til 20 l ferdig øl, flasket og satte til karbonering på 10 grader i 10 dager før jeg satte flaskene i kjøleskap på 2 grader. Etter 2 uker i kjøleskap testet jeg en flaske i dag og den er underkarbonert.

Hva gjør jeg nå? Setter flaskene på 10 grader igjen? Eller lar stå ferdig de 4 ukene med lagring på 2 grader?

Tips mottas med takk!
 
Ingenting i veien for å sette de varmere igjen, gjæren har nok bare blitt ganske søvnig i kjøleskapet :) 10 dager på 10 grader høres ut som litt lite tid. Jeg har hatt Ales som ikke har blitt karbonert skikkelig før 2-3 uker i romtemperatur.
 
Sjekket du FG?  Pils behøver minimum 3 uker karbonering pga lav temperatur.
Forsøk å sett flaskene noe varmere, ca 12 og rist opp gjæra i bunnen. La stå i 14 dager til.
 
Som sagt FG var 1012 før tilsetting av sukker.
Det jeg gjør nå er som følger; rister opp gjæren, og setter på 12-13 grader i to uker. Setter på nytt til lagring i min 3 uker ved ca 2 grader.

Takk for tips.
 
Tilbake
Topp