Hei
Laget min første lager/pilsner for en tid tilbake. Standard bohemian pilsner med Wyeast 2001 (urquelle) og kun pilsner malt. Gjæra fra 1056 til 1012, 10 grader.
Tilsatte så 120 g sukker til 20 l ferdig øl, flasket og satte til karbonering på 10 grader i 10 dager før jeg satte flaskene i kjøleskap på 2 grader. Etter 2 uker i kjøleskap testet jeg en flaske i dag og den er underkarbonert.
Hva gjør jeg nå? Setter flaskene på 10 grader igjen? Eller lar stå ferdig de 4 ukene med lagring på 2 grader?
Tips mottas med takk!
Laget min første lager/pilsner for en tid tilbake. Standard bohemian pilsner med Wyeast 2001 (urquelle) og kun pilsner malt. Gjæra fra 1056 til 1012, 10 grader.
Tilsatte så 120 g sukker til 20 l ferdig øl, flasket og satte til karbonering på 10 grader i 10 dager før jeg satte flaskene i kjøleskap på 2 grader. Etter 2 uker i kjøleskap testet jeg en flaske i dag og den er underkarbonert.
Hva gjør jeg nå? Setter flaskene på 10 grader igjen? Eller lar stå ferdig de 4 ukene med lagring på 2 grader?
Tips mottas med takk!