Hei!
Henvender meg til dere med noen års ølbrygging på baken for å se om dere kan hjelpe meg med et "lite" problem...uklart øl!!!
Jeg har ingen problemer med mørke øltyper, men øl som Saison, IPA og Pale ale har alle den siste tiden fått en "cloudy" suspensjon av ørsmå partikler som bruker 6 mnd på å sedimentere......... :'( ...hvis det i hele attt sedimenterer...
Vørteren er tålelig klar før koking, men straks etter koking får den det tidligere nevnte problemet. Mener også at ølet har en uønsket bitterhet (proteiner). Spesielt Saisonen
Jeg bruker en corona mølle til knusingen og denne er jeg ikke så fornøyd med. Får lett mye finstoff med eller så blir det ikke knust i det hele tatt (kan oppmalingen være problemet). Har også vurdert pH, mulig denne er for høy, men vet ikke....
Hadde vært topp om noen kunne hjelpe meg.........
Vetle
Henvender meg til dere med noen års ølbrygging på baken for å se om dere kan hjelpe meg med et "lite" problem...uklart øl!!!
Jeg har ingen problemer med mørke øltyper, men øl som Saison, IPA og Pale ale har alle den siste tiden fått en "cloudy" suspensjon av ørsmå partikler som bruker 6 mnd på å sedimentere......... :'( ...hvis det i hele attt sedimenterer...
Vørteren er tålelig klar før koking, men straks etter koking får den det tidligere nevnte problemet. Mener også at ølet har en uønsket bitterhet (proteiner). Spesielt Saisonen
Jeg bruker en corona mølle til knusingen og denne er jeg ikke så fornøyd med. Får lett mye finstoff med eller så blir det ikke knust i det hele tatt (kan oppmalingen være problemet). Har også vurdert pH, mulig denne er for høy, men vet ikke....
Hadde vært topp om noen kunne hjelpe meg.........
Vetle