Jeg brygget for 4 uker siden et hveteøl med følgende oppskrift:
1 kilo hvetemalt
1 kilo pilsnermalt
15 gram Hallertauer Mittelfrueh 60 min.
Og krydret med 10g coriander og 10g tørket appelsinskall (5 min koking).
Dette ble rundt 9 liter øl. Jeg brygget etter "brew in a bag" metoden som betyr høyere vann/malt forhold enn under vanlig mesking.
Så mitt spørsmål. Øllet har stått på flasker nå 2 uker og er fortsatt ikke helt god. Lukt, farge, skum og forsmak er fin men blir avsluttet av en slimete og kanskje litt besk ettersmak. Jeg får et lag av slim i ganen som jeg etter et par slurker får lyst til å spytte ut.
Er det noen som kjenner seg igjen i denne beskrivelsen, og er dette tegn på noe spesielt. Grønn smak e.l.? Eller feil bruk av krydder/ingridienser. Ser at Jamil anbefaler å koke hvetevørtel i 90 min for å redusere DMS. Jeg kokte kun i 60 min. Kan det være DMS jeg smaker?
1 kilo hvetemalt
1 kilo pilsnermalt
15 gram Hallertauer Mittelfrueh 60 min.
Og krydret med 10g coriander og 10g tørket appelsinskall (5 min koking).
Dette ble rundt 9 liter øl. Jeg brygget etter "brew in a bag" metoden som betyr høyere vann/malt forhold enn under vanlig mesking.
Så mitt spørsmål. Øllet har stått på flasker nå 2 uker og er fortsatt ikke helt god. Lukt, farge, skum og forsmak er fin men blir avsluttet av en slimete og kanskje litt besk ettersmak. Jeg får et lag av slim i ganen som jeg etter et par slurker får lyst til å spytte ut.
Er det noen som kjenner seg igjen i denne beskrivelsen, og er dette tegn på noe spesielt. Grønn smak e.l.? Eller feil bruk av krydder/ingridienser. Ser at Jamil anbefaler å koke hvetevørtel i 90 min for å redusere DMS. Jeg kokte kun i 60 min. Kan det være DMS jeg smaker?