Thrane
Norbrygg-medlem
8.1.2011 brygget jeg en "Tysk "pisner (Batch #7)
Volum ca 40l.
8,4kg Tjekkiskpilsnermalt
0,35kg Lyskaramellmalt
55gr. Hellertrauer 9,1 a,a%
30gr.Cascade 4,6 --"--
20gr.SuperStyrian 5,9--"--
trinnmesking;
44gr.C 30min
62-68gr.C 90min.
OG 1064
Det skal sies at dette er en selvkomponert sammensetning av både humle og malt.
Jeg målte FG i dag etter 9 døgn (av nyskjerrighet) gjærer på10g.C FG lå nå på 1028.(smakte på det, føles som det blir bra.)
Jeg har ingen planer om å flaske før den er nede på FG 1020
Det er dette punktet jeg somregel er usikker på,hvor lenge skal jeg la det stå å gjære?
Ølet skal jo ha en alkoholprosent på ca 5% D.v.s. ca. FG 1025 .
Det må jo gå helt ut,da jeg skal ha sukkerlake på flaskene.
Vel det er iallefall spennende å prøve seg frem litt, så lenge man logger alt.
Volum ca 40l.
8,4kg Tjekkiskpilsnermalt
0,35kg Lyskaramellmalt
55gr. Hellertrauer 9,1 a,a%
30gr.Cascade 4,6 --"--
20gr.SuperStyrian 5,9--"--
trinnmesking;
44gr.C 30min
62-68gr.C 90min.
OG 1064
Det skal sies at dette er en selvkomponert sammensetning av både humle og malt.
Jeg målte FG i dag etter 9 døgn (av nyskjerrighet) gjærer på10g.C FG lå nå på 1028.(smakte på det, føles som det blir bra.)
Jeg har ingen planer om å flaske før den er nede på FG 1020
Det er dette punktet jeg somregel er usikker på,hvor lenge skal jeg la det stå å gjære?
Ølet skal jo ha en alkoholprosent på ca 5% D.v.s. ca. FG 1025 .
Det må jo gå helt ut,da jeg skal ha sukkerlake på flaskene.
Vel det er iallefall spennende å prøve seg frem litt, så lenge man logger alt.