Tvangskarbonering, mulig lekkasje?

Hei. Har fått meg fat og co2, og driver på å karbonerer no. Har 2 fat på 12L der det eine brygget vart cold crasha medan det andre ikke. Begge har stått i kjøleskap over natta på ca 3 grader. Satt regulatoren på 2 bar.

Når eg monterte regulatoren på flaska var det ca 60 bar, trur eg
(2kg flaske, går ut i fra den var full, heilt ny frå bryggsjølv)

Etter vasking og litt learning by doing hadde eg fått tappa på ølet og satt igang karbonering, det var då ca 50 bar. No nettopp såg eg at det var 40 bar på flaska.. Er dette normalt forbruk eller har eg ein lekkasje?? Verkar som det forsvant utruleg mykje co2 på veldig lite..!
 
Står flaska kaldere enn tidligere? Bar er bare trykk, ikke mengde. Den vil vise lavere hvis den blir satt kaldere.
 
Ja, flaska sto i kjøleskapet og. Det forklarer jo kvifor, veldig logisk og når eg for tenkt meg om... :rolleyes: Alt vert no sett i romtemp pga eit anna brygg som skal gjærast i kjøleskapet, så eg skal sjå kva som skjer når flaska vert rundt 20 grader att. :)

Er det fornuftig å vege flaska for å sjekke forbruk?
 
Ja, flaska sto i kjøleskapet og. Det forklarer jo kvifor, veldig logisk og når eg for tenkt meg om... :rolleyes: Alt vert no sett i romtemp pga eit anna brygg som skal gjærast i kjøleskapet, så eg skal sjå kva som skjer når flaska vert rundt 20 grader att. :)

Er det fornuftig å vege flaska for å sjekke forbruk?
Ja det er eneste måten.
 
Tilbake
Topp