Jeg var nedom Naboen i Bergen for en ukes tid siden og tok meg et par halvlitere med Kinn sin Bitter. Denne smakte så fortreffelig at jeg ble inspirert til å forsøke meg på en ESB. Dessverre har jeg fint lite kunnskap om nøyaktig hva som må til for å komme innenfor denne sjangeren, ettersom jeg stort sett har laget amerikansk pale ale og lignende så langt.
Jeg brygger ekstraktbrygg med spesialmalt. Så det jeg i bunn og grunn lurte på er hva slags spesialmalt som er vanlig å benytte til ESB, hva slags humle som er vanlig. Og eventuelt sånn ca hvor store mengder i %. Ut fra dette kan jeg sannsynligvis klare å snikre sammen en brukendes oppskrift og se hvordan det går.
Er det eventuelt noen av dere som har en ESB oppskrift på ekstrakt som har vist seg å være ganske vellykket? Isåfall hadde det vært knall om dere kunne dele, og dermed gi meg litt inspirasjon.
Jeg brygger ekstraktbrygg med spesialmalt. Så det jeg i bunn og grunn lurte på er hva slags spesialmalt som er vanlig å benytte til ESB, hva slags humle som er vanlig. Og eventuelt sånn ca hvor store mengder i %. Ut fra dette kan jeg sannsynligvis klare å snikre sammen en brukendes oppskrift og se hvordan det går.
Er det eventuelt noen av dere som har en ESB oppskrift på ekstrakt som har vist seg å være ganske vellykket? Isåfall hadde det vært knall om dere kunne dele, og dermed gi meg litt inspirasjon.