Under er min løse tolkning av Cervisiams Toxic Alevenger.
Siden jeg flasker har jeg kuttet en del ned på tørrhumling for å unngå oksidering. Ønsker likevel å unngå å stikke om til sekundær, altså sprøyte sukkerlake rett i flaskene.
Dette er også første gang jeg prøver meg på vannjustering. Spørsmål:
Toxic Alevenger
Batch Size: 30.00 Liters
Boil Size: 36.00 Liters @ 60 min
OG: 1.058
FG: 1.016
Color: 4.2° SRM
Efficiency: 74%
Bitterness: 33.3 IBU (tinseth)
BG:GU: 0.58
Alcohol: 5.4% ABV
Calories: 194 per 12oz
Fermentables
% kg fermentable ppg L usage
36% 3 Pilsner - DE 38 1° Mash
27% 2.2 Pale Wheat - DE 36 2° Mash
18% 1.5 Flaked Oats - US 37 1° Mash
7% 0.6 Carafoam - DE 34 1° Mash
4% 0.3 CaraRed - DE 35 20° Mash
8% 0.7 Lactose - Milk Sugar - US 0 1° Late
+ 1 kg pasjonsfruktpure
Hops
g variety type usage time AA IBU
25 Chinook Pellet Boil 60 minutes 14.0 27.7
25 Mosaic Pellet Boil 2 minutes 12.7 2.1
25 Amarillo Pellet Boil 2 minutes 9.0 1.5
25 Citra Pellet Boil 2 minutes 12.0 2.0
25 Mosaic Pellet Flame Out 0 minutes 12.7 0.0
25 Amarillo Pellet Flame Out 0 minutes 9.0 0.0
25 Citra Pellet Flame Out 0 minutes 12.0 0.0
50 Mosaic Pellet Dry Hop 11 days 12.7 0.0
50 Amarillo Pellet Dry Hop 11 days 9.0 0.0
50 Citra Pellet Dry Hop 11 days 12.0 0.0
325 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Wlp095 Burlington 75%
Mash Steps
type heat temp °C time
en stegs Infusion 65 60 minutes
Water adjustment
200 ppm CaCl2=24 gr
100ppm CaSO=12 gr
Siden jeg flasker har jeg kuttet en del ned på tørrhumling for å unngå oksidering. Ønsker likevel å unngå å stikke om til sekundær, altså sprøyte sukkerlake rett i flaskene.
Dette er også første gang jeg prøver meg på vannjustering. Spørsmål:
- For å blande sukkerlake kan jeg rett og slett regne: ca 25 liter øl til tapp=50 flasker x 10 ml sukkerlake pr flaske=5 dl sukkerlake. 7 gr sukker pr liter x 25=175gr. Altså blander jeg 175 gr sukker i 5 dl vann ?
- Oppskriften sier: 200 ppm CaCl2, 100ppm CaSO4. Jeg leste et sted her på forumet at 2 mg mineraler pr 10 liter ble 50 ppm. Altså: 6mg for 30L x 4= 24gr CaCl2, 12 gr CaSO4. Høres mye ut men gir dette mening?
- I disse NEIPA tider, er det noen som gjennom erfaring kan si omtrent hvor smertegrensa går for hvor mye tørrhumling man kan tillate seg ved flasking uten å risikere oskidering?
Toxic Alevenger
Batch Size: 30.00 Liters
Boil Size: 36.00 Liters @ 60 min
OG: 1.058
FG: 1.016
Color: 4.2° SRM
Efficiency: 74%
Bitterness: 33.3 IBU (tinseth)
BG:GU: 0.58
Alcohol: 5.4% ABV
Calories: 194 per 12oz
Fermentables
% kg fermentable ppg L usage
36% 3 Pilsner - DE 38 1° Mash
27% 2.2 Pale Wheat - DE 36 2° Mash
18% 1.5 Flaked Oats - US 37 1° Mash
7% 0.6 Carafoam - DE 34 1° Mash
4% 0.3 CaraRed - DE 35 20° Mash
8% 0.7 Lactose - Milk Sugar - US 0 1° Late
+ 1 kg pasjonsfruktpure
Hops
g variety type usage time AA IBU
25 Chinook Pellet Boil 60 minutes 14.0 27.7
25 Mosaic Pellet Boil 2 minutes 12.7 2.1
25 Amarillo Pellet Boil 2 minutes 9.0 1.5
25 Citra Pellet Boil 2 minutes 12.0 2.0
25 Mosaic Pellet Flame Out 0 minutes 12.7 0.0
25 Amarillo Pellet Flame Out 0 minutes 9.0 0.0
25 Citra Pellet Flame Out 0 minutes 12.0 0.0
50 Mosaic Pellet Dry Hop 11 days 12.7 0.0
50 Amarillo Pellet Dry Hop 11 days 9.0 0.0
50 Citra Pellet Dry Hop 11 days 12.0 0.0
325 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Wlp095 Burlington 75%
Mash Steps
type heat temp °C time
en stegs Infusion 65 60 minutes
Water adjustment
200 ppm CaCl2=24 gr
100ppm CaSO=12 gr