Tørrhumling av "gammel" IPA

Jeg brygget en stor batch på 125 liter IPA i slutten av mai sammen med mine bryggerkompiser. Selv om vi trodde vi hadde tilsatt tilstrekkelig med aromahumle (til sammen 270 gram Cascade og Amarillo-pellets ved kokeslutt), ble resultatet noe aromasvakt. Dessuten fordunstet det meste av aromaen temmelig raskt, så nå sitter vi igjen med en slags APA med bra bitterhet men lite aroma. Jeg har fortsatt to hele Corneliusfat stående, og vurderer en redningsaksjon gjennom å tørrhumle de to fatene med en god porsjon Cascadeblomst og kanskje litt Nelson Sauvin. Er det noen som har gode eller dårlige erfaringer med slik tørrhumling direkte på fat i etterkant?
 
Humlepose fungerer brillefint til tørrhumling når blomster benyttes, og min erfaring tilsier at øla burde bli strålende.
 
Ja, jeg tenkte definitivt å bruke en humlepose, tynget ned med litt kjøkkenbestikk, og forankret i lokket med et tynt fiskesnøre gjennom pakningen.
 
Tilbake
Topp