Tørrhumle eller ikke tørrhumle?

Brygget et Pale Ale sett fra olbrygging.no i dag (fulgte med BB30). Som første gangs brygger av et all grain sett var jeg muligens i overkant tøff og bestemte meg for å prøve å få denne mest mulig lik Nøgne Ø sin IPA. Humle ble så innkjøpt ekstra, 100g Chinook, 100g Cascade og 100g Citra?? Citra har jeg ingen god forklaring på hvorfor ble kjøpt, menmen (skulle egentlig ha 200g Cascade).

Humle skjema ble da: (25l)

40g Chinook 90min
45g x 3 Cascade 30, 15 og 5min
15g Cascade 1 min
25g Citra 1min

Siste minuttet skulle egentli vært 40g Cascade, men i kampens hete (samt mangel på cascade) kastet jeg litt citra i gryta etter "se hva som skjer prinsippet" . Det som så ble tappet på gjæringsdunken både smaker og lukter helt fantastisk :D

Sitter nå igjen med 75g Citra som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til, har det noe for seg å tørrhumle brygget med resten (eller 50-60g) i 6-7 dager av gjærings tiden. Eller burde jeg heller la gjæren få gjøre sin jobb å sette sitt preg på ølet?
 
Tilbake
Topp