Dette er nok et nybegynnerspørsmål. Men bær med meg. :jaha:
Er det noen essensiell forskjell mellom tørr lys maltekstrakt, type "spraymalt", og flytende lys ekstrakt? Anta at begge er uhumlet. Inneholder de ulike sammensetninger av sukkerarter, for eksempel?
La oss si at jeg lager en grunnoppskrift på 25 liter vørter der jeg kun har brukt tørr maltekstrakt til (la oss si) OG 1.060. Så lager jeg den samme oppskriften med flytende maltekstrakt, til *samme* OG. Så vidt jeg kan se fra kalkulatorer, blir FG den samme, og estimert ABV også. SRM blir litt lavere med tørr ekstrakt.
Er det ellers andre forskjeller, som gjør at tørr eller flytende er å foretrekke over den andre i noen sammenhenger?
Skål!
Er det noen essensiell forskjell mellom tørr lys maltekstrakt, type "spraymalt", og flytende lys ekstrakt? Anta at begge er uhumlet. Inneholder de ulike sammensetninger av sukkerarter, for eksempel?
La oss si at jeg lager en grunnoppskrift på 25 liter vørter der jeg kun har brukt tørr maltekstrakt til (la oss si) OG 1.060. Så lager jeg den samme oppskriften med flytende maltekstrakt, til *samme* OG. Så vidt jeg kan se fra kalkulatorer, blir FG den samme, og estimert ABV også. SRM blir litt lavere med tørr ekstrakt.
Er det ellers andre forskjeller, som gjør at tørr eller flytende er å foretrekke over den andre i noen sammenhenger?
Skål!