Hei.
Jeg har hittil bare brygget med maltekstrakt, jeg har gæringsbøtte med tappekran, hevert, og alt det man trenger til ekstraktbrygging. Nå vil jeg gå videre til ordentelig brygging og trenger derfor litt mer utstyr, men jeg vil ikke bruke altfor mye penger på det før jeg har gjort det noen ganger og ser at jeg vil fortsette. Jeg vil jo selvfølgelig få til et så bra brygg som mulig, men i første omgang må det ikke bli 100% perfekt for min del.
Jeg har lest ganske mye på forumet og i boka Moderne hjemmebrygging, og jeg har noen spørsmål:
-Når jeg skal meske, duger det med en meskebøtte i plast? Den har jo ingen isolasjon så varmen må jo endres ganske raskt. (har ikke lyst til å bruke 2000 på en kjølebag i første omgang)
-Er det veldig viktig å skylle malten, eller kan jeg hoppe over dette trinnet. (det vil spare meg for litt utstyr tenker jeg)
-Jeg har bare en 10 liters kjele, kan jeg få til et brygg på 20 liter med det eller må jeg skaffe en større kjele?
-Har tittet litt på corona malt møller, men det er kanskje mulig å kjøpe ferdig knust malt i steden?
-Er det å anbefale å filtrere vørteren gjennom sileklede etter meskingen, eller det unødvendig?
Jeg er som sagt ute etter å teste det litt før jeg investerer i skikkelige saker, så hvis dere har noen tips hvordan jeg kan få det til med det jeg har så tas det imot med takk.
Jeg har hittil bare brygget med maltekstrakt, jeg har gæringsbøtte med tappekran, hevert, og alt det man trenger til ekstraktbrygging. Nå vil jeg gå videre til ordentelig brygging og trenger derfor litt mer utstyr, men jeg vil ikke bruke altfor mye penger på det før jeg har gjort det noen ganger og ser at jeg vil fortsette. Jeg vil jo selvfølgelig få til et så bra brygg som mulig, men i første omgang må det ikke bli 100% perfekt for min del.
Jeg har lest ganske mye på forumet og i boka Moderne hjemmebrygging, og jeg har noen spørsmål:
-Når jeg skal meske, duger det med en meskebøtte i plast? Den har jo ingen isolasjon så varmen må jo endres ganske raskt. (har ikke lyst til å bruke 2000 på en kjølebag i første omgang)
-Er det veldig viktig å skylle malten, eller kan jeg hoppe over dette trinnet. (det vil spare meg for litt utstyr tenker jeg)
-Jeg har bare en 10 liters kjele, kan jeg få til et brygg på 20 liter med det eller må jeg skaffe en større kjele?
-Har tittet litt på corona malt møller, men det er kanskje mulig å kjøpe ferdig knust malt i steden?
-Er det å anbefale å filtrere vørteren gjennom sileklede etter meskingen, eller det unødvendig?
Jeg er som sagt ute etter å teste det litt før jeg investerer i skikkelige saker, så hvis dere har noen tips hvordan jeg kan få det til med det jeg har så tas det imot med takk.