hei
Da er mitt andre ekstraktbrygg satt ferdig til gjæring(med krystall og sjokolademalt)
Jeg har ingen anelse om hva jeg har lagd, men tanken var å prøve å "etterligne" american amber ale oppskriften på http://www.bryggselv.no/products/bryggselv-american-amber-ale-50l
Såklart med litt modifiseringer :ilike: (Gi meg gjerne tips/svar om hvilken øl jeg har brygget :yes: )
Om dette er noen suksess vet jeg ikke, men oppskriften ser slik ut:
American amber fredrikstyle (American Amber Ale)
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 13.1 (EBC): 25.7
Bitterness (IBU): 66.9 (Average)
41.38% Liquid Malt Extract - Amber
41.38% Liquid Malt Extract - Light
11.49% Dry Malt Extract - Amber
4.6% Crystal 90
1.15% Chocolate
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.5 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
2.3 g/L Amarillo (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2.3 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
Fermented at 20-23°C with Safale US-05
Det jeg lurer mest er egentlig om det er noen suksess å bruke columbus-humle til tørrhumling? Noen som har noen erfaringer med den som tørrhumle?
Da er mitt andre ekstraktbrygg satt ferdig til gjæring(med krystall og sjokolademalt)
Såklart med litt modifiseringer :ilike: (Gi meg gjerne tips/svar om hvilken øl jeg har brygget :yes: )
Om dette er noen suksess vet jeg ikke, men oppskriften ser slik ut:
American amber fredrikstyle (American Amber Ale)
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 13.1 (EBC): 25.7
Bitterness (IBU): 66.9 (Average)
41.38% Liquid Malt Extract - Amber
41.38% Liquid Malt Extract - Light
11.49% Dry Malt Extract - Amber
4.6% Crystal 90
1.15% Chocolate
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
0.5 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
0.9 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
2.3 g/L Amarillo (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil)
2.3 g/L Columbus (14.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
Fermented at 20-23°C with Safale US-05
Det jeg lurer mest er egentlig om det er noen suksess å bruke columbus-humle til tørrhumling? Noen som har noen erfaringer med den som tørrhumle?