Jeg har satt mitt første brygg til lagring - problemet er bare at det i følge oppskriften ikke vil være drikkeklart før om tre måneder - og jeg er veldig tørst - klarer rett og slett ikke vente så lenge.
Jeg leter derfor etter en oppskrift på 25L brygg som ikke tar så lang tid på å bli drikkeklart. Ser for meg en eller annen lys ale som benytter seg av tørrgjær slik at jeg kan spare meg for gjærstarteren. Jeg har kun et kjøleskap til gjæring, men har en kjølig kjeller jeg kan regulere temperaturen på.
Det er absolutt ikke noe krav at jeg kan benytte de gamle restene, men så heller absolutt ingen ulempe. Men, det er viktigere for meg at jeg får et godt øl enn at jeg får en gjæret restelapskaus på flaske. Gjæren jeg skal benytte må i denne omgang kunne kjøpes i stor-Oslo, feks hos vinogbar.no. Om det ikke er noen annen utvei, så får jeg lage en starter med ferskgjær og heller kjøpe litt ekstra for å kutte ned på tida.
Fra mitt forrige brygg sitter jeg igjen med:
-300 g pilsnermalt
-850 Carapils
-850 Münchnermalt
-75g Saaz humle (hel)
Jeg leter derfor etter en oppskrift på 25L brygg som ikke tar så lang tid på å bli drikkeklart. Ser for meg en eller annen lys ale som benytter seg av tørrgjær slik at jeg kan spare meg for gjærstarteren. Jeg har kun et kjøleskap til gjæring, men har en kjølig kjeller jeg kan regulere temperaturen på.
Det er absolutt ikke noe krav at jeg kan benytte de gamle restene, men så heller absolutt ingen ulempe. Men, det er viktigere for meg at jeg får et godt øl enn at jeg får en gjæret restelapskaus på flaske. Gjæren jeg skal benytte må i denne omgang kunne kjøpes i stor-Oslo, feks hos vinogbar.no. Om det ikke er noen annen utvei, så får jeg lage en starter med ferskgjær og heller kjøpe litt ekstra for å kutte ned på tida.
Fra mitt forrige brygg sitter jeg igjen med:
-300 g pilsnermalt
-850 Carapils
-850 Münchnermalt
-75g Saaz humle (hel)