Etter tips fra en av herrene på bryggeland tenkte jeg å lage en lager (pils-ish?) med Palisade humle.
Har aldri brukt denne før, det som jeg la merke til at den er 7.5% alfasyrer. Så tenkte å bruke en del mindre av den enn jeg ville gjort med en nobel og deromkring-humle ved 60 minutter, for å kunne spe på mer litt senere for å få frem litt humlesmak.
Tenkte også å hive oppi Calrity Ferm for å se hvis det er noe samboeren kan drikke. Hun er da vant til Corona/Sol og lignende, så det bør ikke være "for mye smak", som hun kalte det. Men god bør den jo være uansett.
Oppskriften ser foreløbig slik ut:
5,50 kgPilsnermalt Best Malz (3,0 EBC)Grain198,2 %
0,10 kgCarahell (49,3 EBC)Grain21,8 %
25,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 60,0 minHop318,8 IBUs
15,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 30,0 minHop48,7 IBUs
15,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 15,0 minHop55,6 IBUs
Total IBU:33 BU/GU:0,655. OG 1.050. Kokes 90 min.
Tenkte å hive oppi tre pakker 34/70 og la den skape magi på 8 grader. Da de tre andre gjæringskamrene er opptatte så blir denne gjæret i øleskapet mitt. Jeg får smake på den underveis for å kjenne etter om en Diacetyl-rast er nødvendig, og se hvordan jeg evt løser det.
Av andre evt relevante malttyper så har jeg Munich 1&2, Caramunich 2&3, CaraBohemian.
Har kun laget en mislykket lager før, så tips tas definitivt imot med takk.
Har aldri brukt denne før, det som jeg la merke til at den er 7.5% alfasyrer. Så tenkte å bruke en del mindre av den enn jeg ville gjort med en nobel og deromkring-humle ved 60 minutter, for å kunne spe på mer litt senere for å få frem litt humlesmak.
Tenkte også å hive oppi Calrity Ferm for å se hvis det er noe samboeren kan drikke. Hun er da vant til Corona/Sol og lignende, så det bør ikke være "for mye smak", som hun kalte det. Men god bør den jo være uansett.
Oppskriften ser foreløbig slik ut:
5,50 kgPilsnermalt Best Malz (3,0 EBC)Grain198,2 %
0,10 kgCarahell (49,3 EBC)Grain21,8 %
25,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 60,0 minHop318,8 IBUs
15,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 30,0 minHop48,7 IBUs
15,00 gPalisade [7,50 %] - Boil 15,0 minHop55,6 IBUs
Total IBU:33 BU/GU:0,655. OG 1.050. Kokes 90 min.
Tenkte å hive oppi tre pakker 34/70 og la den skape magi på 8 grader. Da de tre andre gjæringskamrene er opptatte så blir denne gjæret i øleskapet mitt. Jeg får smake på den underveis for å kjenne etter om en Diacetyl-rast er nødvendig, og se hvordan jeg evt løser det.
Av andre evt relevante malttyper så har jeg Munich 1&2, Caramunich 2&3, CaraBohemian.
Har kun laget en mislykket lager før, så tips tas definitivt imot med takk.