Tips til god Brown Ale?

Skal brygge en Brown Ale og trenger hjelp til oppskrift.
Trenger innspill på alt. Humling, mesking både tid og temp. Og gjærtype og beste gjæringstemp.
Haster litt siden jeg kanskje må få tak i annen gjær.
Har ikke magnetrører ennå. Men kan lage starter med vørter og akvariepumpe.
Så bryggeorakler. Hvilken malt skal jeg bruke?
Har bare tørrgjær igjen nå. Men om noen mener annen gjær er bedre skaffer jeg det. Men må få brygget i løpet av helgen.
 
Har funnet en clone av Avery Ellis Brown som jeg vil forsøke. Er en amerikansk brown ale. Jeg synes det er en av de bedre brown alene jeg har smakt, men med dette sagt er ikke brown ale min favorittstil.

Ratebeer info: http://www.ratebeer.com/beer/avery-ellies-brown-ale/63/
Beersmith Recipe Printout - http://www.Beersmith.com Style: American Brown Ale
TYPE: All Grain
Taste: (35.0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 6.00 gal
Boil Size: 7.97 gal
Estimated OG: 1.056 SG
Estimated Color: 22.5 SRM
Estimated IBU: 17.3 IBU
Brewhouse Efficiency: 75.00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
10.75 lb Pale Malt, Maris Otter (3.0 SRM) Grain 84.33 %
0.63 lb Chocolate Malt (350.0 SRM) Grain 4.94 %
0.63 lb Munich Malt - 10L (7.0 SRM) Grain 4.94 %
0.44 lb Caramel/Crystal Malt -120L (120.0 SRM) Grain 3.43 %
0.30 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) Grain 2.35 %
0.50 oz Bullion [8.00 %] (60 min) Hops 10.4 IBU
0.50 oz Cascade [7.00 %] (30 min) Hops 7.0 IBU
0.50 oz Fuggles [4.50 %] (0 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 12.75 lb
----------------------------
Single Infusion, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
60 min Mash In Add 25.00 qt of water at 162.5 F 151.0 F

Gjæring:

Gjæringstemp på oppgitt gjær finner du her:

http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=4
Oppskriften er hentet herifra http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=4&t=83983 og bryggeren skal ha fått hjelp av Adam Avery med oppskriften.
 
Her har du en Engelsk versjon og.

Brown Sail Ale
--------------------------------------------------------------------------

General
--------------------------------------------------------------------------
                 Category: English Brown Ale
              Subcategory: Northern English Brown Ale
              Recipe Type: All Grain
               Batch Size: 23.5 L
            Volume Boiled: 27.5 L
          Mash Efficiency: 80 %
      Total Grain/Extract: 5.20 kg
               Total Hops: 50.0 g
   
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
        4.55 kg English 2-row Pale
         0.2 kg English Amber Malt
        0.25 kg British Crystal 55°L
         0.1 kg Special B - Caramel malt (Kan erstattes med Dark British Crystal)
         0.1 kg Chocolate Malt
           14 g Target (Pellets, 13.00 %AA) boiled 60 minutes.
           18 g East Kent Goldings (Pellets, 4.5 %AA) boiled 15 minutes.
           18 g East Kent Goldings (Pellets, 4.5 %AA) boiled 1 minutes.
         Yeast: Wyeast 1099 Whitbread
Notes
--------------------------------------------------------------------------
60 min single step infusion mash @ 66*C

Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
Original Gravity: 1.052
Terminal Gravity: 1.011
          Color: 16.79 SRM
     Bitterness: 29.2 IBU
Alcohol (%volume): 5.3 %
 
Er nok ikke et dumt valg om du er helt ny :)

Og - oppskriften er jo utviklet av en brygger som så desidert vet hva han driver med : :ilike:
 
Nei boden er full av kønn i alle farger og fasonger så mer kønn kommer ikke i hus.
Må nok bruke av det jeg har. Hvilken gjær passer best til brown ale?
 
slope skrev:
Nei boden er full av kønn i alle farger og fasonger så mer kønn kommer ikke i hus.
Må nok bruke av det jeg har. Hvilken gjær passer best til brown ale?

Jeg liker Whitbread sin, men da bør man ikke meske for varmt siden den ikke attenuerer best i klassen. Du kan sikkert bruke London Ale, WLP007 Dry English Ale, eller Nottingham Dry og.
 
slope skrev:
Hva betyr attenuerer?

Det betyr hvor langt ned gjæren gjærer. Forskjellige gjærtyper attenuerer forskjellig. Mesker du på fks. 69*C gjærer den ikke så lavt, og du får gjerne søtere øl. Mesker du på 65*C gjærer ølet lavere ned og blir tørrere.
Northern english Brown ale bør ikke være for søt synes jeg; FG på 1.010 til 1.012 tror jeg er midt i blinken. Den skal imidlertid være "malty".  Derfor ville jeg mesket på 65-66 grader hvis en skal bruke Whitbread-gjæren, 67-68*C hvis du bruker London ale eller Dry English ale.

Southern English Brown er ofte noe søtere og gjerne med litt mindre alkoholinnhold.
 
Tilbake
Topp