Duckboot
Norbrygg-medlem
Hvis du bruker PT100 sensorer (og eventuellt Sestos PID), så er det nok nyttig å justere offset temperaturen. Jeg testet i dag med en Thermapen, og fant ut at sensoren i meskevannet viste 2,4°C for mye, og sensor i skyllevannet viste 2,0°C for lite.
Dette kan justeres (for Sestos ihvertfall) under innstillingen Sc i menyen. For meg ble det henholdsvis -2.4 og 2.0 justering. ±1.0°C tror jeg nok ikke er så _veldig_ farlig, men når det bikker ±2.0°C så vil det nok har en del effekt på gjærbart sukker, og dermed smaksbildet.
*just my 2 ¢*
*edit
Husk å kalibrere i temperaturområdet der det er interessant for deg at temperaturen er nøyaktig. PT100 er ikke helt lineær afaik.
Mesk: 60°C-70°C
Skyllevann: 70°C-80°C
Dette kan justeres (for Sestos ihvertfall) under innstillingen Sc i menyen. For meg ble det henholdsvis -2.4 og 2.0 justering. ±1.0°C tror jeg nok ikke er så _veldig_ farlig, men når det bikker ±2.0°C så vil det nok har en del effekt på gjærbart sukker, og dermed smaksbildet.
*just my 2 ¢*
*edit
Husk å kalibrere i temperaturområdet der det er interessant for deg at temperaturen er nøyaktig. PT100 er ikke helt lineær afaik.
Mesk: 60°C-70°C
Skyllevann: 70°C-80°C