Tips for lengre holdbarhet på hjemnebrygget

Jørgen E

Norbrygg-medlem
Kan starte med at jeg har forsøkt å søke litt rundt på forumet, men finner ikke noen konkret tråd om temaet.

Har selv problemer med oksydert øl etter hva jeg mener er alt for kort tid, så her kommer noen spørsmål.



Jeg flasker alt ølet mitt og forsøker alltid å eksponere ølet for minst mulig luft under denne prosessen.

Stikker om fra gjæringstank for blanding av sukkerlake, lar slangen ligge i en kveil bunn, heller over sukkerlake fra lav høyde.

Tapper med tappestak montert på kran med en bitteliten slangebitt imellom

Har nå nylig startet med Coldcrash av ølet. Har dette mye å si for oksideringshastighet? Her har jeg lest så mye frem og tilbake at jeg vet ikke hva jeg skal tro

En weissIPA jeg brygget smakte papp kun etter 1,5mnd på flaske, en annen IPA holdt i hele 2,5mnd.

Juleølen (8,5%) som jeg satt i mai i år, har antydning til oksidering, men ikke prekært.. her er det whiskey, eik, maltsødme og røyk som dominerer.

Hva kan man gjøre for å forbedre holdbarheten?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Tilbake
Topp