Ja nå har vi laget et noe spesielllt øl. Porter on Thyme!!! Det vil si en Porter på Timian...... : Ølet er nå på flasker til karbonering. Bakgrunnen for dette eksperimentet er at vi øsnket et "påskeøl" og da tnekte vi lam.... Hva har lam av krydder, jo Timian. Derav dette ekprimentet.
Her er datene for ølet. Vår første smak med ølet etter gjæring er at det smaker TIMIAN, og dessverre lite annet. Men vi får håpe det endrer seg. Er det noen som har erfaring med slikt øl. Legger ut oppskriften vår om det er noen som skulle ha lyst til å prøve seg på det. Vår anbefaling er helt klart at man må gå ned på Timianen, det ble nok litt for mye av det :yes:
Bryggets navn: Bryggerbodens Påskeporter
Brygg nr.: 14
Hovedgruppe: Porter
Undergruppe: Robust Porter
Øltype: Påskeøl
Bryggedato: 26.03.2009
Bryggeutstyr: Colemanboks 100 qts
Batch: 54
Volum til koking: 59
Koketid i min.: 60
Maltsorter Kg EBC Andel
Munich malt 4 17,7 26,7
Pale malt 4 5,9 26,7
Pilsner 2‐r tysk 4 3,9 26,7
Crystal 120 1,5 236,4 10,0
Chocolate malt 1 900 6,7
Smoked malt 0,5 4,5 3,3
Totalverdier 15,0 100
Humle Gram Alpha i % Tid i min
East Kent Golding 75 4,8 60
Northern Brewer 75 8,9 45
Diverse Gram Tid i min
Timian 10 3
Gjær Gram
Fermentis, T‐58 50
Ved dobbel forsukringsrest l/kg Liter Temp vann
1. trinn 1,74 26,1 71
2. trinn 1,93 29,0 81
Skyllevann 23,0 75‐76
Total vannmengde 3,67 78,1
OG: 62
Lagringstemp.: 20
FG: 15
Alkohol % : 6,1
EBC: 77
SRM: 39
IBU (Tinseth): 39
Geir
Her er datene for ølet. Vår første smak med ølet etter gjæring er at det smaker TIMIAN, og dessverre lite annet. Men vi får håpe det endrer seg. Er det noen som har erfaring med slikt øl. Legger ut oppskriften vår om det er noen som skulle ha lyst til å prøve seg på det. Vår anbefaling er helt klart at man må gå ned på Timianen, det ble nok litt for mye av det :yes:
Bryggets navn: Bryggerbodens Påskeporter
Brygg nr.: 14
Hovedgruppe: Porter
Undergruppe: Robust Porter
Øltype: Påskeøl
Bryggedato: 26.03.2009
Bryggeutstyr: Colemanboks 100 qts
Batch: 54
Volum til koking: 59
Koketid i min.: 60
Maltsorter Kg EBC Andel
Munich malt 4 17,7 26,7
Pale malt 4 5,9 26,7
Pilsner 2‐r tysk 4 3,9 26,7
Crystal 120 1,5 236,4 10,0
Chocolate malt 1 900 6,7
Smoked malt 0,5 4,5 3,3
Totalverdier 15,0 100
Humle Gram Alpha i % Tid i min
East Kent Golding 75 4,8 60
Northern Brewer 75 8,9 45
Diverse Gram Tid i min
Timian 10 3
Gjær Gram
Fermentis, T‐58 50
Ved dobbel forsukringsrest l/kg Liter Temp vann
1. trinn 1,74 26,1 71
2. trinn 1,93 29,0 81
Skyllevann 23,0 75‐76
Total vannmengde 3,67 78,1
OG: 62
Lagringstemp.: 20
FG: 15
Alkohol % : 6,1
EBC: 77
SRM: 39
IBU (Tinseth): 39
Geir