ikke hvis du stikker om til ny dunk å tilfører ca 6 gram sukker pr liter. Lag sukkerlake feks:
150 gram sukker og ca 3 dl med vann til 25 liter øl. Kokes i ca 15 minutter og la den avkjøle seg.
Står mange tråder om dette på forumet.
Da vil jo de 23 literne i omstikkingskaret (det ligger igjen ca 2 liter gjærguffe i gjæringskaret) få jevnt fordelt sukkerlake (med forsiktig omrøring sånn at det ikke kommer for mye oksygen inn).
Da har det ikke noe å si om flaskene er forskjellig størrelse.
Hmmm, men om man bruker flaskefyller vil vel høye flasker etterlate større rom i toppen av flaska enn de stuttkjukke. Det skulle påvirke karboneringen, men det er mulig det er helt neglisjerbart.
Hmmm, men om man bruker flaskefyller vil vel høye flasker etterlate større rom i toppen av flaska enn de stuttkjukke. Det skulle påvirke karboneringen, men det er mulig det er helt neglisjerbart.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.