Tilsetting av klarningsmiddel under gjæringsprossessen ?

Hallo folkens.

Kjørte 41L "High graity" pale ale i går , med OG på 1.060
Glemte og tilsette irish moss.

Skal tilsette 25% (10L) vann i dette brygget i dag, eller morgen.
Noen forslag / erfaringer med å tilsette klarningsmiddel under gjæringsprossessen ?

Hva ? , hvor mye ?

-Halfdan
 
Har selv glemt Irish Moss noen ganger - ølet har blitt klart likevel.  Har aldri brukt annet enn dette, og så vidt jeg vet skal gelatin / isinglass mm tilsettes etter gjæring.

Tror største fordelen med Irish Moss er at du får mindre gugge med deg over i gjæringskaret, noe som skal ha positiv innvirking på smak - men da er det lagerøl det er snakk om.  Siden det er ale du har laget ville jeg ikke foretatt meg noe som helst....
 
Helt enig med Trygve, har glemt irish moss flere ganger men ølet har blitt krystal klart for det.
 
Dessuten vil irish moss ikke ha noen effekt under gjæringen likevel. Det er med på å  bunnfelle proteiner under kokingen, men virker ikke under gjæringen. Isinglass og gelatin, som gjerne tilsettes ferdiggjæret øl, er med på å bunnfelle gjær. Dette brukes uavhengig av irish moss. I verste fall blir ølet ditt litt uklart, men det betyr helt minimalt smaksmessig.
 
Hallo.

Takk for gode tips gutter.

Da blir det muligens gelantin på et senere tidspunkt , ikke noe nå.

-Halfdan
 
Tilbake
Topp