tilsette ny gjær ved flasking av lager?

Hei,

Jeg har nå en lager som har stått på sekundærkar i 12 uker, så det er på tide å få den på flasker. Har aldri brygget en lager før, jeg så lurer litt på hvordan jeg skal få CO2 i flaskene.
Bør tilsette ny gjær? Jeg regner med det er relativt lite krefter igjen i det lille av gjær som er igjen i sekundærkaret?
Jeg har en pose Safale tørr-gjør liggende, kan jeg bruke den? Hvis ja, skal jeg bruke hele posten?
Hadde planer om å ha gjæren oppi omstikkingskar sammen med sukkerlake, er det en god ide?

Takk for alle svar! :)
 
Det skal være nok gjær igjen så hvis du ikke har drept den ved å utsette gjæringsdunken for veldig høye eller lave temperaturer så skal nok dette gå godt. Kok opp sukkerlake og tilsett ved omstikking eller doser i hver flaske/fat.
 
Hei. Takk for svar! Den har stått på rundt 5 grader.  Gjæren har nok gått i dvale, men så lenge den ikke har frosset er det Ok?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
 
Tilbake
Topp