Hei folkens.
Tenkte jeg skulle forsøke å sette sammen en oppskrift på egenhånd og lage en APA med mye humle aroma, men ikke så veldig bitter. Med det samme vil jeg teste ut å humle med Citra.
Har lekt meg i Beersmith og kommet frem til denne så langt. Noen som har noen tilbakemeldinger på denne med evt forslag? Jeg kunne kanskje tenkt meg den litt mørkere så vil kanskje hive inn litt mer cara.
Alle forslag mottas med takk =)
Recipe: APA
Style: Amerikansk pale ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,01 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,50 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 11,2 EBC
Estimated IBU: 30,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 84,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (7,0 EBC) Grain 1 87,5 %
0,35 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (30,0 EBC) Grain 2 6,3 %
0,35 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 3 6,3 %
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 13,2 IBUs
30,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 9,8 IBUs
55,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 7,2 IBUs
30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 8 -
50,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 5,60 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 14,60 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (6,51l, 15,51l) of 75,6 C water
Tenkte jeg skulle forsøke å sette sammen en oppskrift på egenhånd og lage en APA med mye humle aroma, men ikke så veldig bitter. Med det samme vil jeg teste ut å humle med Citra.
Har lekt meg i Beersmith og kommet frem til denne så langt. Noen som har noen tilbakemeldinger på denne med evt forslag? Jeg kunne kanskje tenkt meg den litt mørkere så vil kanskje hive inn litt mer cara.
Alle forslag mottas med takk =)
Recipe: APA
Style: Amerikansk pale ale
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,01 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,50 l
Estimated OG: 1,050 SG
Estimated Color: 11,2 EBC
Estimated IBU: 30,2 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 84,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (7,0 EBC) Grain 1 87,5 %
0,35 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (30,0 EBC) Grain 2 6,3 %
0,35 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 3 6,3 %
20,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 13,2 IBUs
30,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 5 9,8 IBUs
55,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 7,2 IBUs
30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 8 -
50,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 9 0,0 IBUs
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 5,60 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 14,60 l of water at 73,1 C 66,7 C 60 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (6,51l, 15,51l) of 75,6 C water