Tilasatt gjær ved alt for høy temp

Frank N

Norbrygg-medlem
Hei Folkens.

Er det noen her som kan fortelle meg hva som blir konsekvensen av å tilsette gjær oppi vørter ved temperatur på ca. 35 grader?
Jeg jeg drev å kokte opp vann og humle til ett Muntons English Bitter ølsett. Dessverre så glemte jeg å sjekke temperaturen før jeg tilsatte gjæren og den viste seg etterpå å være "sky high"  :noway:
 
Frank N skrev:
Hei Folkens.

Er det noen her som kan fortelle meg hva som blir konsekvensen av å tilsette gjær oppi vørter ved temperatur på ca. 35 grader?
Jeg jeg drev å kokte opp vann og humle til ett Muntons English Bitter ølsett. Dessverre så glemte jeg å sjekke temperaturen før jeg tilsatte gjæren og den viste seg etterpå å være "sky high"  :noway:

Hei Frank! Ta det med ro, jeg har gjort det samme en gang, og det ble jo øl av det og. Jeg stilte samme spørsmål, så jeg får videreformidle svaret jeg fikk fra Gahr den gang: Gjæren tok nok skade av det, men bør være i live, såfremt det var sunn gjær til å begynne med. Fem grader varmere hadde dog vært kritisk.
 
Tilbake
Topp