tidspunkt for å tappe på flaske

thomaslm

Norbrygg-medlem
Hei.

Jeg har laget en hveteøl som jeg lurer på om jeg kan flaske etter like under to ukers gjæring, tidligere har de stått 2,5 uker når jeg har laget, men jeg skal på ferie og må derfor flaske etter 1 uke og 5 dager, noen som vet om dette bør gå greit?

Ellers lurer jeg på bruken av sitronskall i hveteøl, flere som bruker det, hvor mange gram?
Jeg laget en tidligere, men den hadde litt for syrlig preg. Det var nok litt for mye sitronskall i den. Usikker på hvilken mengde jeg brukte da..
 
Regner med at det går greit, såfremt gjæringen har forløpt normalt.
Jeg har flasket yngre brygg enn det :)
 
Hvis FG er ok, så flasker du bare, evnt så er det null problem å la den stå på gjæra et par uker til, har hatt overgjært som har blitt stående 5 uker uten noen problemer
 
Tilbake
Topp