Adritassen
Norbrygg-medlem
Hei! Vi har planer om å lage cider av eplesaft/most fra Puntervold i Grimstad. Det vi er litt usikker på er gjæringsforløpet. Vi tenker å gjære med champagne gjær, cidergjær og Nottingham, samt naturlig gjæring.
Gjæringsforløpet vi tenker er:
naturlig gjæring = lokk på bøtta, settes på 4-7 grader, og glemme den et år.
Tilsatt gjær = gjære på 18-20 grader i 2 uker, så på 4-7 grader, og glemme de et år. Høres dette riktig/fornuftig ut?
Tilbakemeldinger mottas gjerne!
Gjæringsforløpet vi tenker er:
naturlig gjæring = lokk på bøtta, settes på 4-7 grader, og glemme den et år.
Tilsatt gjær = gjære på 18-20 grader i 2 uker, så på 4-7 grader, og glemme de et år. Høres dette riktig/fornuftig ut?
Tilbakemeldinger mottas gjerne!