Hei!
Nå som det er sommer er det muligens flere enn meg som har problemer med å holde kontroll på temperaturen til godsakene. Jeg har også blitt oppmerksom på at flere oppskrifter har anbefalt temperatur på gjæringen. Vi er jo veldig opptatte av temperaturer, men gjæringstemperaturen er den som får desidert minst oppmerksomhet her på forumet. Jeg har lekt med tanken om å lage en dunk med mulighet for å kontrollere temperaturen under gjæringen, både holde den stabil og kunne øke/senke temperaturen som det passer meg.
Det finnes sikkert 100 løsninger på dette, men de fleste jeg har sett er kjøleskap med ekstern termostat og det er ikke aktuelt for meg (bor i leilighet på st hanshaugen så har et lite plassproblem...). Jeg har tenkt på en løsning med et peltierelement og en stor "kjøleribbe" (kobberstang el.) inne i et isolert kar og en pid-kontroller med bilrele og deler fra et pc-power for å gi 12V til peltierelementet.
Er det noen som har en enklere/mer low-tech løsning, har inspill til konseptet/ideen eller vil være med å prøve?
Nå som det er sommer er det muligens flere enn meg som har problemer med å holde kontroll på temperaturen til godsakene. Jeg har også blitt oppmerksom på at flere oppskrifter har anbefalt temperatur på gjæringen. Vi er jo veldig opptatte av temperaturer, men gjæringstemperaturen er den som får desidert minst oppmerksomhet her på forumet. Jeg har lekt med tanken om å lage en dunk med mulighet for å kontrollere temperaturen under gjæringen, både holde den stabil og kunne øke/senke temperaturen som det passer meg.
Det finnes sikkert 100 løsninger på dette, men de fleste jeg har sett er kjøleskap med ekstern termostat og det er ikke aktuelt for meg (bor i leilighet på st hanshaugen så har et lite plassproblem...). Jeg har tenkt på en løsning med et peltierelement og en stor "kjøleribbe" (kobberstang el.) inne i et isolert kar og en pid-kontroller med bilrele og deler fra et pc-power for å gi 12V til peltierelementet.
Er det noen som har en enklere/mer low-tech løsning, har inspill til konseptet/ideen eller vil være med å prøve?