Hvor kritisk er gjæringstemperaturer for ølet?
F.eks hvis man brygger et ale og det står at man skal gjære på rundt 18-19 grader, men man gjærer på lavere eller høyere temperatur - hva har det å si for brygget. Hva kan skje?
Hva med lagringstemperatur - hvor avgjørende er det? Lagrer man en ale på f.eks 12 grader - på hvilken måte påvirker det? Og hva om man lagrer med høyere temperatur - f.eks 22 grader?
Noen som kan si litt om dette?
F.eks hvis man brygger et ale og det står at man skal gjære på rundt 18-19 grader, men man gjærer på lavere eller høyere temperatur - hva har det å si for brygget. Hva kan skje?
Hva med lagringstemperatur - hvor avgjørende er det? Lagrer man en ale på f.eks 12 grader - på hvilken måte påvirker det? Og hva om man lagrer med høyere temperatur - f.eks 22 grader?
Noen som kan si litt om dette?