Grande
Norbrygg-medlem
Hei.
Jeg pønsker på å gjøre mitt første forsøk på å brygge en lager. Siden jeg ikke har plass til noe ekstra kjøleskap, er jeg prisgitt det naturen stiller opp med av temperaturer. Jeg har en kjellerbod som om vinteren stabilt holder ni grader, og det burde jo være finfint for selve gjæringen. Den påfølgende lagringen er det verre med.
Jeg har forstått det slik at lagringen helst skal foregå ved mellom null og fire grader. Det jeg ikke har klart å finne ut, er hva som egentlig skjer dersom temperaturen er høyere i dette tilfellet altså ni grader. Hvor galt vil det kunne gå? Og er det noen lagerøltyper som takler slik skjødesløs behandling bedre enn andre? I utgangspunktet hadde jeg tenkt å prøve meg på en tsjekkisk pilsner, men jeg er villig til å revurdere dette hvis det er slik at andre øltyper er mindre følsomme for høy lagringstemperatur.
Jeg pønsker på å gjøre mitt første forsøk på å brygge en lager. Siden jeg ikke har plass til noe ekstra kjøleskap, er jeg prisgitt det naturen stiller opp med av temperaturer. Jeg har en kjellerbod som om vinteren stabilt holder ni grader, og det burde jo være finfint for selve gjæringen. Den påfølgende lagringen er det verre med.
Jeg har forstått det slik at lagringen helst skal foregå ved mellom null og fire grader. Det jeg ikke har klart å finne ut, er hva som egentlig skjer dersom temperaturen er høyere i dette tilfellet altså ni grader. Hvor galt vil det kunne gå? Og er det noen lagerøltyper som takler slik skjødesløs behandling bedre enn andre? I utgangspunktet hadde jeg tenkt å prøve meg på en tsjekkisk pilsner, men jeg er villig til å revurdere dette hvis det er slik at andre øltyper er mindre følsomme for høy lagringstemperatur.