Hei,
For en uke siden flasket jeg tre kasser(bjørnunger) med Pale Ale. Brygget smakte bra ved prøvesmaking. For første gang har jeg karbonert ved å slippe en sukkerbit i hver flaske etter tips fra en leverandør av bryggerutstyr og bryggerkurs. Dette er jo uten tvil enklere enn oppkok av lake og slikt.
Etter en uke nå har jeg fortsatt svevende partikler i øllet som i utgangspunktet var klart og fint(fortsatt klart). Partiklene ser mørke nesten svarte ut i fargen, men dette er vrient å se fargen da flaskene jo er brune. De er små, og noen henger litt fast på flaskeveggen. Flaskene har stått i 20-23 graders temperatur i en uke i dag.
Er dette en infeksjon? Jeg har ikke sette dette så tydelig tidligere. Det ser ut til at dette gjelder samtlige flasker, så det er likt hele veien.....Noen som har tanker/erfaring?
/Baard
For en uke siden flasket jeg tre kasser(bjørnunger) med Pale Ale. Brygget smakte bra ved prøvesmaking. For første gang har jeg karbonert ved å slippe en sukkerbit i hver flaske etter tips fra en leverandør av bryggerutstyr og bryggerkurs. Dette er jo uten tvil enklere enn oppkok av lake og slikt.
Etter en uke nå har jeg fortsatt svevende partikler i øllet som i utgangspunktet var klart og fint(fortsatt klart). Partiklene ser mørke nesten svarte ut i fargen, men dette er vrient å se fargen da flaskene jo er brune. De er små, og noen henger litt fast på flaskeveggen. Flaskene har stått i 20-23 graders temperatur i en uke i dag.
Er dette en infeksjon? Jeg har ikke sette dette så tydelig tidligere. Det ser ut til at dette gjelder samtlige flasker, så det er likt hele veien.....Noen som har tanker/erfaring?
/Baard