Laget til en Best Bitter fra bryggselv for godt 2 uker siden. Brugte WLP001 California Ale gær. Et rør. OG 1.055 måske 1.050 (mye skum på toppen af måleglasset gjorde det svært at læse). Gjæringa gikk fint (tror jeg). Det boblede heftigt etter 24t og fortsatte sån nogle dager. Hørte stadig klukken fra låsen helt frem til flasking (men sjeldent, en gang pr kvarter/halve time eller noe).
Etter 15 dager åbnet jeg spanden for første gang. Så greit ut, men luktede ganske vinøst, alkoholisk og lidt surt. Jeg tænkte hvidvin eller sparkling rosé. FG 1.015 og vældig uklar. Underligt. Kan dette være kontaminering? Var ganske nazi med rengøring av alt.
Har identifisert et par fejlkilder etterfølgende. 1. Skylte gjæringsspanden med vand fra bruseren etter Star San. Kan dette ha introdusert infeksjon?
2. Tilsatte koldt vand fra bruseren i ekstraktet og pitchede den stue-tempererte gæren direkte i dette. Kan dette ha konsekvenser? Som sagt gærede det flott etter ca. 24 timer og hadde en krausen på 10cm etter 2-3 dager. 3. Har haft et termometer liggende ovenpå gæringsspanden og tjekkede dagligt. ca. 20-22 grader henover de 15 dager. Har ikke kunne styre temperaturen skikkelig, da spanden står i gangen i lejligheden. Kunne det hænde at gæringstemperaturen i brygget har været for høj?
Håber at høre fra Jer! Jes
Etter 15 dager åbnet jeg spanden for første gang. Så greit ut, men luktede ganske vinøst, alkoholisk og lidt surt. Jeg tænkte hvidvin eller sparkling rosé. FG 1.015 og vældig uklar. Underligt. Kan dette være kontaminering? Var ganske nazi med rengøring av alt.
Har identifisert et par fejlkilder etterfølgende. 1. Skylte gjæringsspanden med vand fra bruseren etter Star San. Kan dette ha introdusert infeksjon?
2. Tilsatte koldt vand fra bruseren i ekstraktet og pitchede den stue-tempererte gæren direkte i dette. Kan dette ha konsekvenser? Som sagt gærede det flott etter ca. 24 timer og hadde en krausen på 10cm etter 2-3 dager. 3. Har haft et termometer liggende ovenpå gæringsspanden og tjekkede dagligt. ca. 20-22 grader henover de 15 dager. Har ikke kunne styre temperaturen skikkelig, da spanden står i gangen i lejligheden. Kunne det hænde at gæringstemperaturen i brygget har været for høj?
Håber at høre fra Jer! Jes