Noen som har prøvd dette som beskrives i boka? Blir ikke vørteren veldig uklart? Du resirkulerer ikke de første litere som ved vanlig mesking og utskylling.
Jeg brygger med "brew in a bag" metoden som er en tilsvarende all grain metode (du har all malten i posen). Du ender nok med litt uklar vørter i kokekjelen men dette synker uansett til bunnen mens du gjærer. Mine brygg blir i hvert fall relativt klare. Bruker heller ikke noen form for irish moss eller andre klaringsmidler. Nå har jeg fått en bismak på mine brygg men jeg tror dette kommer av andre grunner (misstenker for mye lys på gjæringsdunk).
Jeg brygger med "brew in a bag" metoden som er en tilsvarende all grain metode (du har all malten i posen). Du ender nok med litt uklar vørter i kokekjelen men dette synker uansett til bunnen mens du gjærer. Mine brygg blir i hvert fall relativt klare. Bruker heller ikke noen form for irish moss eller andre klaringsmidler. Nå har jeg fått en bismak på mine brygg men jeg tror dette kommer av andre grunner (misstenker for mye lys på gjæringsdunk).
Jeg er ikke helt sikkert hvor stort problemet er for gjæringsfatet, men humlesmaken kan bli såkalt skunky hvis øllen blir utsatt for for mye lys. Derav brune ølflasker osv.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.